Featured

A Heimurinn szabályrendszere és koncepciója

Az alábbi bejegyzésben bemutatom a Heimurinn szabályrendszerének sarokköveit és legfontosabb sajátosságait, valamint kitérek arra is, hogy egy-egy szabálymodul megalkotásával mi volt a célom. Mindez egyúttal betekintést ad abba, hogy mit várhatsz a Heimurinntól, és segíthet eldöntened, hogy miért válaszd ezt a játékot. (…)

Heimurinn példajáték

Az alábbi példajáték egy Heimurinn kaland egy fiktív szeletét jeleníti meg. Célja, hogy bemutassa a játék általános folyását és a harc menetét, magyarázza és illusztrálja a főbb harci szabályok, próbadobások és még néhány kiegészítő szabályelem működését. Segít értelmezni a szövegben szereplő játéktechnikai megjegyzéseket, ha előbb már egyszer átolvastad a Heimurinn szabálykönyv Szabályrendszer fejezetét. (…)

A játékos karakterek szerepéről Heimurinn világán

Ebben a bejegyzésben az a célom, hogy a játékos karakterek helyét meghatározzam Heimurinn világában, felvillantsak lehetséges szerepköröket, funkciókat és tipikus konfliktusokat, melyek köré a kalandok szerveződhetnek. Mindez segíthet kitalálni, hogy milyen szerepe lehet a világban a karaktereknek és milyen játékstílust lehet leképezni a szabályrendszerrel. Tehát: milyen témájú játékra is lehet számítani a Heimurinnal? (…)

Új kalandmodul: Bestiavadászat

A második Heimurinn kalandmodul egy komplex, kampányfejezetnek is beillő, legalább 8-10 játékalkalomra elegendő darab, mely a szabad hexa barangolást és a vadonbéli túlélést helyezi fókuszba. A kalandmodul térképeket, számos új varázstárgy és szörny leírását, valamint az egyes helyszínekhez tartozó legendákat…