Heimurinn szabálykönyv

A Heimurinn szerepjáték szabályainak gyűjteménye. A szabálykönyv három nagy fejezetre tagolódik. Az első, a Játékosok könyve tartalmazza a karakteralkotáshoz szükséges ismereteket (karakter osztályok, felszerelés, és még sok más), valamint a karakterek egyedibbé tételét segítő leírásokat (hírnév, választható képességek, jártasságok és hátterek). A könyv második fő fejezete a Szabályrendszer, mely a szabályokat és a játékvezetéshez szükséges ismereteket részletezi. A harmadik nagy fejezet pedig a Mágia, mely a varázslás általános szabályait, és a mágiaforgató karakter osztályok repertoárját tárgyalja.
(A könyv nyomtatóbarát verziója elérhető: itt.)

Heimurinn világa

Ez a könyv tartalmazza Heimurinn tájainak és népeinek leírását, külön hangsúlyt fektetve a svenkar népcsoportok (az „északiak”) vallására, társadalmára, szokásaira és életmódjára – mindarra, ami ahhoz kellhet, hogy a Játékosok és a Mesélők elmerülhessenek Heimurinn világában és hangulatában. A könyv végén az ajánlott irodalmi források listája is olvasható és Heimurinn térképe is helyet kapott, mely külön is letölthető a Térképek menüpont alól.
(A könyv nyomtatóbarát verziója elérhető: itt.)

Megjegyzés: a világot bemutató könyv főleg háttéranyag, mely egy viszonylagos status quo állapotot mutat be Heimurinn népei között, amit a Mesélő saját kedve szerint kibillenthet. A konkrét konfliktusokat bemutató setting egy külön anyagban kapott helyet (ld. alább: Heimurinn világa: múlt, jelen és jövő).

Heimurinn karakterlap v.1.1

A játékos karakterek statisztikáinak, felszerelésének és jegyzeteinek vezetésére alkalmas színes, elektronikusan kitölthető karakterlap (pdf).
v.1.1: Néhányan jelezték, hogy az 1.0-ás verzió nyomtatáskor nem tartotta meg a karakterlapra felvezetett értékeket – ez került javításra az üres karakterlapon.

Előre kidolgozott példakaraktereket (rövid leírással és kitöltött karakterlapokkal) a Kiegészítők menüpont alatt találsz.

Heimurinn világa: múlt, jelen és jövő (kiegészítő)

Ez a Heimurinn kiegészítő elsősorban Mesélők számára íródott. A világ kialakulásával, népeinek és vallásainak eredettörténetével, és múltbéli konfliktusaikkal foglalkozik – így a Mesélő jobban el tudja helyezni ezeket az elemeket a világ jelenében. Ennél is fontosabb azonban, hogy a kiegészítő bemutat egy nagyszabású konfliktust is a játék jelenében és jövőjében, mely egyúttal kampánykörnyezetet is biztosít a kalandoknak! További részletek ebben a blogbejegyzésben, megjelenés az LFG.HU-n itt és itt.


A könyvek és a karakterlap tördelése és dizájnja Ilyés Ádám munkája, akinek a segítségét és türelmét ezúton is százszor köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?