Ezen az oldalon a Heimurinn szerepjátékhoz készült térképeket gyűjtöm össze. Ezek a térképek külön-külön megtalálthatók az egyes kalandmodulokban vagy a Heimurinn világa könyvben – ide inkább csak a hangulatteremtés miatt kerülnek egy csokorba. FONTOS! Az alábbi térképek (a Heimurinn világtérkép kivételével) kalandmodulok helyszíneit ábrázolják, így Játékosok számára SPOILEREKET tartalmaznak!

Heimurinn világának térképe

Heimurinn világáról soha nem készült pontos térkép. E kontinensen a távolságok nagyok, a jól járható utak pedig ritkák, így a főbb klánterületek között az utazás idejét hetekben mérik. A Fagyföld nagyobb népsűrűségű vidékeit kiterjedt, ritkásan lakott vagy teljesen lakatlan területek választják el egymástól, ahol a svenkar klánok már alig bírnak némi befolyással. Ez persze nem jelenti azt, hogy e bejáratlan vidékekre, kiterjedt erdőségekre, vagy épp a horizonton húzódó kies hegygerincekre az emberek ne aggattak volna beszédes neveket. Ám attól, hogy e tájak nevet kaptak, még megmaradtak ugyanannak, amik mindig is voltak: veszedelmesnek és ismeretlennek. Heimurinn világáról, tájairól és népeiről bővebben a Heimurinn világa könyvben olvashatsz (itt) – a könyv hátuljában az alább letölthető térkép is szerepel.

Heimurinn térképe (készítette: Nocturna)

TÉRKÉP: Heimurinn világtérképe (letöltés pdf formában):

Megjegyzés: lépték szándékosan nem került a térképre, így minden Mesélő a saját történeteihez igazíthatja a skálát. (Az én meséimben pl. Odewaldtól a Komorló rengeteg nyugati határáig, a Trelleborgba vezető utat járva, gyalogosan 10-12 nap alatt jutottak el a kalandorok.) Mindez azt is jelenti, hogy e térkép ne kösse meg senki kezét: Heimurinn hátán jócskán elférnek még újabb, veszedelmes vidékek vagy épp kisebb-nagyobb klánok területei – ahogy az adott saga megkívánja!

Az alábbi térkép Fagyföld egy félreeső szurdokát, a Jégtörő-patak völgyét és az abban megbújó kicsiny tanyát ábrázolja. A térkép a Thorgeir szurdoka c. kalandmodul kelléke, melyet a Kalandok menüpont alól tudsz letölteni.

Thorgeir szurdoka (készítette: Nocturna)

TÉRKÉP: Thorgeir szurdoka és tanyája (letöltés jpg formában):

Az alábbi térkép a Komorló rengeteget, Odewald és Trelleborg jarlságok közötti senki földjét ábrázolja. A térkép a Bestiavadászat c. kalandmodul kelléke, melyet a Kalandok menüpont alól tudsz letölteni.

Komorló rengeteg (készítette: Nocturna)

TÉRKÉP: Komorló rengeteg (letöltés jpg formában):