Ezen az oldalon a Heimurinnhoz készült kalandmodulokat gyűjtöm össze. Mindegyik kalandmodul előtt rövid leírás ismerteti a kaland jellegét és azt, hogy milyen erőviszonyokra íródott a történet. (Az egyes kalandmodulok előszavában ezekről bővebben is olvashatsz.) Javaslom, hogy elsősorban leendő Mesélők olvassanak tovább, mert a Játékosok számára az alábbiak SPOILEREKET tartalmaznak!


Thorgeir szurdoka (kalandmodul 2-3. szintű karakterek számára, írta: Nocturna):
A Thorgeir szurdoka egy rövid és egyszerű, egy-két játékülés alatt lemesélhető, helyszínalapú Heimurinn kalandmodul, mely ideális lehet a karakterek összemesélésére. A történet középpontja egy kicsiny, erdőmélyi tanya és egy ehhez kapcsolódó misztikus rejtély, plusz néhány helyszín. A karakterek hamar belecsöppennek az eseményekbe és a kutyaszorítóból kijutni a legjobb esélyük akkor van, ha összedolgoznak. A kaland egy jóval nagyobb lélegzetvételű történet (Bestiavadászat – ld alább!) felvezetéséül is szolgál, ám önállóan is teljes értékűen lemesélhető.

Kalandmodul: Thorgeir szurdoka (letöltés pdf formában):

(A kalandmodul térképei és mellékletei (egy ZIP fájlban) külön is letölthetők: itt.)

Bestiavadászat (kalandmodul 4-5. szintű karakterek számára, írta: Nocturna)
A Bestiavadászat egy hosszú, kampányfejezetnek is beillő, „hexa barangolós” Heimurinn kalandmodul, mely főként a vadonbéli helyszínek felderítésre és a túlélésre fókuszál. A kalandmodul térképeket, kidolgozott csatlósokat, új varázstárgyakat, szörnyeket és ellenfeleket is tartalmaz. Előzményként javaslom a korábban már megjelent Thorgeir szurdoka c. kalandmodul lemesélését, ám a Bestiavadászat e nélkül, önállóan is működik.

Mind több szóbeszéd kering egy titokzatos, a határvidéket prédáló, vérszomjas bestiáról – ám eddig még senki nem tért vissza, aki túlélte volna a szörnyeteggel való találkozást. Egy ilyen lény lándzsavégre tűzése nagy dicsőséggel és jutalommal kecsegtet, így hát egyre-másra indulnak neki a szörnyvadász csapatok a vadonnak. A nyomok a Komorló rengetegbe vezetnek, amely szokatlan módon még mindig a tél fagymarkában raboskodik. Itt aztán kiderül, hogy a kegyetlen időjáráson, a Bestián és a rivális szörnyvadászokon kívül a rossz hírű erdő múltja is tartogat meglepetéseket – és az is, hogy a tét sokkal nagyobb annál, mint sem, hogy kié lesz a dicsőség!

Kalandmodul: Bestiavadászat (letöltés pdf formában):

(A kalandmodul mellékletei (térképek, ellenfelek, csatlósok stb. (egy ZIP fájlban) letölthetők: itt.)